Tegoroczne Campy Piłkarskie BVB EVONIK Fuβballakademie w Polsce dobiegły końca!

W trakcie minionych pięciu tygodni trenerzy Borussii Dortmund wraz z trenerami Akademii BVB im. Łukasza Piszczka łącznie przeprowadzili 5 Campów Piłkarskich BVB EVONIK Fuβballakademie. Wzięło w nich udział ponad 400 dzieci z roczników 2008-2015.

W pierwszej kolejności wyruszyliśMY do Iławy (27.06-01.07.2022), gdzie gościliśMY po raz drugi. Treningi odbywały się na tamtejszym Stadionie Miejskim, gdzie pod okiem trenerów uczestnicy podnosili swoje umiejętności piłkarskie, jak również umiejętność pracy w grupie.

Następnie powróciliśMY do Goczałkowic – 04.07-08.07.2022. To tutaj swoją karierę piłkarską rozpoczął Łukasz Piszczek. Campy Piłkarskie BVB odbywają się tutaj od 2013 i co roku cieszą się ogromną popularnością. Tegoroczny Camp w Goczałkowicach poszerzyliśMY o zajęcia dedykowane określonej pozycji na boisku – bramkarz.

Kolejnym miastem na tegorocznej mapie campów była stolica naszego kraju – Warszawa, 11.07-15.07.2022. Czarno-żółte szaleństwo już po raz szósty odwiedziło stolicę kraju, gdzie wspólnie z Akademią Piłkarską WBS Warszawa organizowaliśMY piłkarskie wydarzenie dla dzieci.

Z Warszawy udaliśMY się do Borne Sulinowo – 18.07-22.07.2022, gdzie po raz pierwszy obył się Camp Piłkarski BVB EVONIK Fuβballakademie. Treningi odbywały się na boisku piłkarskim KS Pionier 95 Borne Sulinowo, gdzie w trakcie 5 dni przeprowadziliśMY 10 jednostek treningowych oraz dodatkowe warsztaty Team Building oraz Turniej Mistrzów.

Ostatnią lokalizacją na mapie Campów BVB 2022 był Sandomierz 25.07-29.07.2022 r., który również odwiedziliśMY po raz pierwszy. Zarówno tutaj, jak i w pozostałych lokalizacjach trenerzy pracowali z dziećmi nad wszystkimi potrzebnymi na boisku umiejętnościami piłkarskimi, takimi jak prowadzenie piłki, podania, strzały czy zwody.

DziękujeMY wszystkim uczestnikom Campów Piłkarskich za udział. CieszyMY się, że byliście z nami i wspólnie mogliśMY czerpać radość z gry w piłkę nożną.

Podziękowania kierujeMY również do SIGNAL IDUNA Polska dzięki której wszyscy młodzi sportowcy objęci byli ubezpieczenie NNW oraz INEX MUSZYNA – Skarb Życia za naturalną wodę mineralną.

ZapraszaMY do galerii zdjęć:

Iława 27.06-01.07.2022

Goczałkowice 04.07-08.07.2022