01.05.2019 - 05.05.2019

BVB Evonik Fußballakademie w Warszawie

Nasz kurs w stolicy Polski, to szansa dla bardzo wielu młodych talentów, aby pokazać się przed profesjonalnymi trenerami i mieć szansę, na zostanie częścią najlepszego klubu w Niemczech! Żółto-czarne szaleństwo opanuje w tym roku Warszawę podczas majowego, długiego weekendu. To doskonały czas, aby dać swojemu dziecku szansę na zostanie w przyszłości piłkarzem Borussii Dortmund.

Każdy z 82-ch uczestników kursu, będzie miał okazję brać udział w dwóch treningach codziennie. Trenerzy prowadzą zajęcia w oparciu o koncept Centrum Szkolenia Młodzieży Borussii Dortmund, dzięki któremu w każdym sezonie BVB daje szanse gry w pierwszym zespole najlepszym wychowankom ze swojej akademii.

Celem kursu będzie nie tylko rozwijanie umiejętności piłkarskich młodych zawodników, ale również aspekt psychologiczny i socjologiczny. Trenerzy BVB Evonik Fuβballakademie będą dzieciom przekazywać wartości i zasady, dzięki którym z polskiej ekstraklasy do Dortmundu wypłynął ich idol – Łukasz Piszczek. Bardzo ważne dla nas jest przestrzeganie zasad Fair Play i umiejętność pracy w zespole.

• codziennie dwa treningi piłkarskie
  • prowadzenie zajęć przez licencjonowanych trenerów Borussi Dortmund
  • ekskluzywny komplet treningowy marki PUMA na który składają się koszulka piłkarska, getry i spodenki
  • zdrowe i smaczne dla dzieci posiłki podczas trwania kursu
  • napoje podczas trwania kursu
  • dyplomy, medale i bidony

Polsko-Niemiecka Szkoła Spotkań i Dialogu im. Willy’ego Brandta,
ul. Św. Urszuli Ledóchowskiej 3,
02-972, Warszawa,
1-5 maja 2019
Kurs piłkarski: 9.30 – 15.30

Łączna liczba miejsc: 82
Pozostałych miejsc: 0
Limit miejsc został wyczerpany.