Oficjalne Otwarcie obiektu sportowego Akademii BVB im. Łukasza Piszczka – PANATTONI ARENA – 31.05.2022 r.

Po ponad trzech latach trwania prac budowlanych udało nam się w pełni zakończyć realizowaną inwestycję, w wyniku której powstał nowoczesny obiekt sportowy Akademii BVB im. Łukasza Piszczka, którym już dzisiaj w całej jego okazałości z dumą możeMY się pochwalić.

PANATTONI ARENA to obiekt sportowy, który powstał z myślą o dzieciach i dla dzieci, a który z pewnością daje możliwość do profesjonalnego kształcenia i wychowania młodych pokoleń.

Inwestycja zrealizowana została ze środków Fundacji Akademia Łukasza Piszczka, wsparciu z budżetu Państwa – dotacja w ramach „Programu inwestycji o szczególnym znaczeniu dla sportu – edycja 2018“ Ministerstwa Sportu i Turystyki oraz środków pochodzących od Partnera Tytularnego Obiektu.

Głównym celem wtorkowego wydarzenia (31 maja 2022 r.) było zaprezentowanie bazy sportowej w Goczałkowicach-Zdroju, która powstała w wyniku podjętej inwestycji oraz przedstawienie różnorodnej działalności prowadzonej na nowym obiekcie sportowym PANATTONI ARENA.

CieszyMY się z licznego przybycia gości, którzy wspólnie z nami uczestniczyli w uroczystości Oficjalnego Otwarcia obiektu sportowego. W wydarzeniu wzięli udział między innymi: Łukasz Piszczek – Prezes Zarządu Fundacji Akademii Łukasza Piszczka, Carsten Cramer – Managing Director of Borussia Dortmund, Robert Dobrzycki – Prezes i współwłaściciel Panattoni w Europie, Michał Sroka – Szef Gabinetu Politycznego Ministra Sportu i Turystyki. Ponadto wspólnie z Nami w tym wyjątkowym dniu uczestniczyli sponsorzy/partnerzy Akademii BVB im. Łukasza Piszczka, zawodnicy wraz z rodzicami oraz pracownicy i przyjaciele. Wszyscy dumni jesteśMY z czarno-żółtej społeczności którą tworzyMY oraz z obiektu sportowego PANATTONI ARENA, który służy nam wszystkim i pozwala na właściwy rozwój młodych sportowców, jak również i trenerów.

Uroczystość rozpoczęła się o godz. 11:09 oficjalnym przywitaniem wszystkich zebranych gości oraz prezentacją filmu przedstawiającego obiekt sportowy PANATTONI ARENA. Następnie głos zabrał założyciel, inwestor, sportowiec ale przede wszystkim wielki idol  zawodników Akademii – Łukasz Piszczek, który przedstawił ideę powstania Fundacji Akademii Łukasza Piszczka oraz obiektu sportowego PANATTONI ARENA, jako miejsca realizacji marzeń. Następnie głos zabrał Michał Zioło – Dyrektor Sportowy, który przybliżył wszystkim zebranym gościom zakres działalności Akademii podczas prelekcji „Akademia BVB im. Łukasza Piszczka wczoraj, dziś i jutro”.

Następną częścią uroczystości było symboliczne przecięcie wstęgi, które odbyło się na boisku treningowym oraz piłkarskie otwarcie obiektów w wykonaniu Łukasza Piszczka, który dokonał symbolicznego strzału na bramkę przypieczętowując oficjalne otwarcie obiektu sportowego PANATTONI ARENA.

Kolejnym elementem uroczystości była wspólna wizytacja obiektu oraz jego infrastruktury. PANATTONI ARENA to nowoczesny i kompleksowy obiekt sportowy posiadający główne pełnowymiarowe boisko z nawierzchnią hybrydową, boisko treningowe – z nawierzchnią hybrydową oraz boisko z nawierzchnią sztuczną. Do dyspozycji maMY również teren zielony, który zagospodarowany zostanie jako boisko do gry 7×7 oraz budynek szatni, odnowy biologicznie i rehabilitacji. Całość tworzy nowoczesną infrastrukturę sportową, która rozwija potencjał sportowy młodego pokolenia. Na zakończenie odbyła się konferencja prasowa oraz trening zawodników Akademii BVB im. Łukasza Piszczka.

DziękujeMY wszystkim gościom za udział w uroczystości i wsparcie, które otrzymujeMY każdego dnia! CieszyMY się, że ten wyjątkowy dzień jakim było Oficjalne Otwarcie obiektu sportowego Akademii BVB im. Łukasza Piszczka mogliśMY dzielić z Wami i wspólnie celebrować.

GALERIA