Na koniec najmłodsi

Ostatni Dzień Pasji przeznaczony był specjalnie dla dzieci urodzonych w 2012 roku. Najmłodsza grupa przywiozła do Goczałkowic tony uśmiechu oraz zaangażowania i pasji!

Po raz kolejny towarzyszył Nam wielki skwar. Można było się spodziewać, że przeszkodzi on w pełnym zaangażowaniu dzieciom – nic bardziej mylnego! Podzieleni na dwie grupy młodzi piłkarze i piłkarki dali z siebie wszystko i pokazali, że każdy z nich chciał zasłużyć na miejsce w naszej akademii.

Szczególne było dla dzieci spotkanie ze swoim idolem – Łukaszem Piszczkiem, który korzystając z przerwy między sezonami Bundesligi, znów pojawił się w Goczałkowicach. Nie tylko przywitał wszystkich uczestników, ale także znalazł czas na to, aby rozdać im autografy i z bocznej linii boiska dopingować w zmaganiach.

Nasi trenerzy są bardzo zbudowani Dniami Pasji. Podobnego zdania był Christian Diercks z BVB Evonik Fußballakademie w Dortmundzie. – Dla nas, jako Borussii Dortmund ten projekt w Goczałkowicach-Zdroju jest bardzo ważny – przekonuje.

Bardzo dziękujeMY wszystkim, z którymi mogliśMY się spotkać nie tylko w pierwszą niedzielę czerwca, ale także podczas wszystkich poprzednich Dni Pasji. Teraz przed Nami bardzo trudne zadanie prowadzenia akademii, która sprosta Waszym oczekiwaniom. Obiecać możeMY jedno… daMY z siebie wszystko!