W Warszawie daliśMY z siebie wszystko!

Długi weekend majowy upłynął dla 82 uczestników kursu w Warszawie w czarno-żółtych barwach. Borussia Dortmund po raz kolejny przez pięć dni gościła na warszawskim Wilanowie!

– CieszyMY się, że po raz kolejny możeMY tutaj być. To świetne miejsce do rozwoju dzieci – mówił na rozpoczęciu kursu Michał Zioło, członek zarządu Fundacji Akademia Łukasza Piszczka, która jest organizatorem kursów piłkarskich BVB Evonik Fußballakademie w Polsce. W Warszawie, gościliśMY na Wilanowie, a dokładnie w Akademii Piłkarskiej WBS. Treningi odbywały się na obiektach WBS-u, oraz Wilanowskiego Centrum Sportu.

Jak zwykle, każdy dzień dla młodych zawodniczek i zawodników przynosił coś nowego. Podzieleni na grupy i ubrani w sprzęt BVB piłkarki i piłkarze, codziennie trenowali z innym trenerem, który zajmował się inną tematyką. TrenowaliśMY min. strzały, podania, zwody czy piłkarskie tricki. Nie zabrakło także nauki pracy w zespole czy wzajemnego zaufania. Naczelną dewizą każdych zajęć była gra Fair Play oraz poszanowanie koleżanek i kolegów.

Serdeczne podziękowania składamy wszystkim zawodniczkom i zawodnikom, rodzicom oraz całej ekipie WBS Warszawa, bez której to wszystko nie miałoby miejsca. Wielkie dziękuję mówimy także Urzędowi Dzielnicy Wilanów miasta stołecznego Warszawy, który także przyczynił się do organizacji kursu.

To był dla nas fantastyczny czas i bardzo się cieszyMY z tego, jak wielką radość mogliśMY sprawić dzieciom w Warszawie. MaMY nadzieję, że widziMY się za rok!  daliśMY z siebie wszystko!