Iskra Pszczyna zwycięzcą turnieju o puchar Łukasza Piszczka!

Drużyna Iskry Pszczyna zwyciężyła w Turnieju Piłki Nożnej o Puchar Łukasza Piszczka, który odbył się już po raz szósty w ubiegłą sobotę (tj. 26 maja 2018 r.) na orliku w Goczałkowicach – Zdroju.

Do zawodów zaproszono osiem zespołów, które drogą losowania zostały podzielone na dwie grupy. „Grupa 1”: UMKS Trójka Czechowice – Dziedzice, LKS Goczałkowice, Akademia Piłkarska 21 Łąka, Urania Ruda Śląska. „Grupa 2”: UMKS Goczałkowice, Szkółka Piłkarska Brzeszcze, Gol Bieruń, MKS Iskra Pszczyna.

Z grupy pierwszej awans do półfinału wywalczyli sobie piłkarze z Bierunia, gdzie 3:0 pokonali Czechowicką Trójkę. W drugim półfinale Iskra Pszczyna aż 6:0 rozgromiła LKS Goczałkowice.

W spotkaniu o siódmą lokatę Urania Ruda Śląska poległa 3:0 z Brzeszczami, a piąte miejsce wywalczył sobie Goczałkowicki UMKS ogrywając 5:1 Akademie Piłkarską z Łąki.

W walce o trzecie miejsce na podium LKS Goczałkowice zwyciężył 2:0 z Czechowicami, po czym w wielkim finale wspomniana na początku Iskra 4:2 pokonała drużynę Gol Bieruń.

Na turnieju nie mogło oczywiście zabraknąć długo oczekiwanego gościa, naszego reprezentanta i zarazem Fundatora Łukasza Piszczka, idola wszystkich młodych adeptów piłki nożnej, który po rozdaniu autografów bacznie obserwował ich poczynania na boisku.

Na zakończenie piłkarskich zmagań słynny „Piszczu” w paru zdaniach podsumował nasz turniej, pogratulował wszystkim zawodnikom, po czym przeszedł do najważniejszej w oczach dzieci części turnieju, a mianowicie do wręczenia pucharów, medali oraz nagród.

Nagrody indywidualne za tytuł najlepszego strzelca wystrzelał sobie zawodnik z Łąki Oskar Orawiec, tytuł najlepszego bramkarza otrzymał Mateusz Goczoł z Iskry Pszczyna, a najlepszym zawodnikiem całego turnieju został Aron Pach również zawodnik Iskry, który oprócz koszulki z autografem otrzymał certyfikat udziału w kursie piłkarskim organizowanym w lipcu w Goczałkowicach przez Fundację Akademię Łukasza Piszczka.

Serdecznie gratulujemy zwycięzcom oraz wszystkim drużynom , a Łukaszowi jak i całej reprezentacji  Polski w piłce nożnej życzymy powodzenia oraz sukcesów na Mistrzostwach Świata w Rosji – „Dajcie z siebie wszystko!”

Klasyfikacja końcowa:

1. MKS Iskra Pszczyna