Fundacja w 2018 roku uszczęśliwi kolejne polskie dzieci!

Już od trzech lat trenerzy BVB Evonik Fußballschule w ramach projektu Borussia Dortmund w Polsce prowadzą treningi piłkarskie dla polskich dzieci. Uśmiech na twarzy dzieci czy też ogromna radość z uczestnictwa w kursach, utwierdza nas tylko w przekonaniu, iż zaangażowanie w niniejszy projekt jest w stu procentach odwzajemnione i leży po obu stronach. Dlatego też między innymi kontynuacja i ciągła rozbudowa treningów nie podlega dyskusji i zrobimy wszystko aby kolejne dzieci, które odwiedzą nasze kursy były co najmniej tak zadowolone i szczęśliwe jak dotychczasowi uczestnicy.

Tegorocznymi miastami, które to odwiedzi Fundacja z trenerami Borussi Dortmund będą wszystkie te lokalizacje w których to już mieliśmy okazję prowadzić zajęcia, będąc jednocześnie z nich bardzo zadowoleni. Trenerzy i baza sportowa czyli dwa fundamenty na które to kładziemy ogromny nacisk w profesjonalnej pracy z dziećmi i młodzieżą. Nie tylko na miejscu w Dortmundzie, ale również w Polsce korzystamy dzięki uprzejmości wspaniałych ludzi z bardzo dobrych obiektów sportowych oraz z ich gościnności. Dlatego korzystając z wszystkiego co młodemu piłkarzowi jest niezbędne, pozostało nam tylko z utęsknieniem czekać na rozpoczęcie pierwszego kursu w Warszawie i przygotowując się na jego nadejście, trenować w myśl i jak autor (Łukasz Piszczek) bardzo dobrze znanego nam motta..
..daj(MY) z siebie wszystko!

W 2018 roku Fundacja odwiedzi następujące miasta:

1. Warszawa (woj. mazowieckie) – 2-6 maj 2018 r. – kurs na obiektach Willy-Brandt-Schule
  2. Kamionki/Poznań (woj. wielkopolskie) – 23-27 czerwiec 2018 r. – kurs na obiektach Avii Kamionki
  3. Wrocław (woj. dolnośląskie) – 29 czerwiec-3 lipiec 2018 r. – kurs na obiektach Akademii Wychowania Fizycznego
  4. Goczałkowice-Zdrój (woj. śląskie) – 9-13 lipiec 2018 r. – Klub macierzysty Łukasza Piszczka